vrijdag 26 februari 2016

Hoe werkt een magneet

Dit zijn lijnen die laten zien hoe de kracht van de magneet werkt. Wat is een magnetisch veld? Hoe maak je iets van ijzer.


Magneten worden in veel apparaten gebruikt, denk hierbij aan telefoons, elektromotoren en deurbellen. We laten treinen voortbewegen door . Jetske en Amito leggen uit hoe een magneet werkt.

Simone en Jetske hebben een afspraak met Cécile Jeukens. Zij weet veel over magneten en legt uit hoe magneten werken. Simone wil niet weten wat aantrekkingskracht is als je verliefd bent, maar die van magneten ! Voor deze vraag stapt Simone bij Jetske in de Willem Wever . Je hebt vast wel eens de kracht van een magneet gevoeld. Maar hoe werkt een magneet eigenlijk?


Deze clip vertelt je er alles over. Wie heeft wel eens een magneet gebruikt?

Wat kun je allemaal doen met magneten ? Zijn er kinderen die al begrijpen hoe een magneet werkt ? Zonder magnetisme zou er geen elektriciteit uit het stopcontact komen, zouden er geen telefoons zijn. Het is tijd om te spelen met magneten ! Ik laat je in deze vlog zien wat je er allemaal mee kan doen. Als electronen (een electrische stroom) in een spoel lopen, dan krijg je een electromagneet , waarbij de magnetische veldlijnen haaks op de . In een gewoon stuk ijzer zitten alle deeltjes door elkaar. Een magneet is een ijzeren voorwerp dat de stoffen ijzer en nikkel aantrekt.


Materiaal dat je nodig hebt. De Elektroclub is een website die leerlingen wil warm maken voor het werken met elektriciteit. Hier val je middenin één van hun proefjes.


Werkt de magneet ook door verschillende materialen heen? Hoe kun je een ander voorwerp magnetisch maken? Magneettherapie versterkt het zelfgenezende vermogen van het lichaam door middel van magneetjes.


Doordat het lichaam een betere . Hoe werkt magneet nagellak en hoe breng ik deze aan op de nagellak. Een stap voor stap handleiding voor magneet nagellak.

Als dat het geval is, heb je het goed gedaan. De stroom die door de gewikkelde koperdraad gaat, veroorzaakt een magnetisch veld om de . Regelmatig krijgen wij de vraag, hoe werkt een magnetische centrifugaalpomp? Magnetische koeling maakt gebruik van het zogeheten.


Het uitschakelen van een externe magnetisch veld leidt tot wanorde van de . En hoe werkt nu magnetische levitatie? Bij een MagLev trein is de rails één lange elektromagneet die continue een magnetisch veld opwekt. Eerst wat meer over de werking van magneten. Hoe zorgt een magneet voor minder kalkaanslag? De uitleg die de verschillende fabrikanten geven is niet . Een elektromagneet is een magneet die gemaakt wordt door om een ijzeren.


Probeer uit te leggen, met tekeningen hoe volgens jou de elektromotor werkt. Dit werkt alleen zolang de magneet beweegt. Onderwerp: Elektrische stroom, Elektrisch veld en magnetisch vel Inductie en wisselstromen.


Bekijk ook eens het artikel Supergeleiding, hoe werkt dat? Elektromagneten worden pas magnetisch onder invloed van een elektrische stroom. Ze worden vaak gebruikt in plaats van permanente .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts